SuperShopping The formula of Quality of life

Varekurven er tom

Speltboller med solsikkekerner

Ca. 30 stk. el. 2 brød


Ingredienser:

50 g gær
2 dl. havregryn
1 dl. 5-kornsblanding
1 liter vand
400 g fuldkornsspelt mel
100 g hvid hvedemel
400 g sigtet spelt mel
3 tsk. sukker
2 tsk. salt
ca. ½-1 dl. solsikkekerner




Sådan gør du:
Lav en grød af havregryn, 5-kornsblandingen og 6 dl. vand, lad grøden stå og afkøle til den er fingervarm. Opløs gæren i 4 dl. lunkent vand, bland med fuldkornsspelt mel og hvid hvedemel. Rør salt, sukker og grøden i, og til sidst sigtet spelt mel. Ælt godt igennem (tilsæt mere mel, hvis dejen er for klisteret) og lad dejen hæve i ca. 45 min. Form dejen til ca. 30 boller eller 2 brød, lad dem hæve på bagepladen i 20-30 min. Pensl med mælk og drys med solsikkekerner, pres solsikkekerne let fast på bollerne.

Bag midt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 25 min.


Alternativ:
Hvis du ønsker en billigere løsning, kan du i stedet for fuldkornsspelt mel bruge en anden grov meltype som fx grahamsmel. Hvid hvedemel er også en grov meltype, som også kan erstattes med fx hvedeklid. Sigtet spelt mel kan erstattes med almindeligt hvedemel.