SuperShopping The formula of Quality of life

Varekurven er tom

Jordbær-rabarbergrød med drys

Til 4 personer

Jordbær-rabarbergrød
300 g friske rabarber
500 g jordbær (gerne fra frost)
½ dl sukker
1 tsk. Vanillesukker

Vask rabarberen og skær den i stykker på ½-1 cm. Læg rabarberen i en gryde (husk der også skal være plads til jordbærrene senere), hæld sukker og vanillesukker over og rør rundt. (Du kan godt nøjes med at tilsætte halvdelen af sukkeret og du kan også tilsætte mere, det er en smagssag).

Rabarberen skal varmes op, start ikke med for høj varme. Når rabarberen er ved at være mør, så mas den lidt med en grydeske. Hæld jordbærrene i gryden, måske skal der skrues lidt op for varmen på komfuret. Rør/mos løbende i grøden, det tager ca. 10 min. før jordbærrene er møre. Når grøden er færdig stilles den til afkøling, den skal helst serveres kold.

 

Drys
2 dl. havregryn, evt. 1 dl. fine og 1 dl grove.
1 spsk. sukker (der kan bruges mere sukker, hvis du ønsker det)
en lille håndfuld mandler

Mandlerne hakkes fint. Det hele kommes på en pande, som varmes langsomt op. Efter ca. 2 min. skrues mere op for varmen, der skal rimelig meget varme til før sukkeret smelter. Pas på det ikke brænder på, der skal røres godt. Drysset skal varmes i et par minutter, smag til hvornår smagen er kommet frem i havregrynene, som tager smag fra mandlerne.


Den kolde jordbær-rabarbergrød fordeles i skåle og der pyntes med drysset inden servering.
 

Tip til ekstra luksus
Der kan tilsættes lidt marcipan til drysset. Den kommes bare på panden sammen med de øvrige ingredienser.
Top din lækre dessert af med lidt flødeskum.

 

Se spændende produkter til et sundere og friskere liv her